Mesudiye Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi

Belgegeçer : (452) 7612559
WEB https://mesudiyeborsaistanbulcpal.meb.k12.tr
Adres : Zahire ve Sanayi Çarşı Cad. Küme Evleri No 23 Mesudiye/ORDU
VİZYON : ÜLKÜ (VİZYON) Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, manevi değerleri önplanda ilçemizce benimsenen, değer verilen, tercih edilen bir okul olmaktır.
MİSYON : GÖREV (MİSYON) Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp rehberlik hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş ve ahlaki değerleri benimseyen bir eğitim kurumuyuz.
BAŞARILAR : 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında % 32 oranında üniversite yerleştirme oranı yapılmıştır. Öğrencilerimizden %1,33 i üstün başarı belgesi, %15,6 sı Takdir Belgesi, %22,3´ü Teşekkür Belgesi, %16,6´sı ise Onur Belgesi almıştır.

Öğretim Şekli :Normal Tekli
Yabancı Dil : İngilizce İkinci Yabancı Dil Arapça
Isınma : Kalorifer(Katı Yakıt)
Pansiyon : Kız 48 Erkek 100 olarak kapasitemiz bulunmaktadır.
Servis : Servise ihtiyaç olmadığı için servis bulunmamaktadır
Ulaşım : İl Merkezine günde iki sefer olup. Yakın illere, Ankara ve İstanbul´a haftanın belirli günlerinde seferler vardır.
Yerleşim Yeri : İl merkezine 90 km uzaklığı bulunan Mesudiye İlçesi, Ordu ilinin toprak bakımından en büyük ilçesidir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 90 km
Kontenjan Bilgileri : Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi programlarında 34´er kontenjan oluşturulmuştur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2022-2023 yılında Taban Puanı 167,010 Tavan Puanı 436,865 olarak oluşmuştur.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Mezun olan 25 öğrencimizden 7 tanesi lisans 5 tanesi ise önlisansa yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında %32 yükseköğretime yerleştirme oranı sağlanmıştır.
Sportif Etkinlikler : İl düzeyinde ve okul içinde voleybol, futbol, futsal ve tenis turnuvalarına katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006 ve Teknofest etkinliklerine katılım sağlanıyor.
Proje Çalışmaları : Ulusal ve uluslararası proje çalışmalarına katılım sağlanmaktadır
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus için proje başvurusu yapılmıştır
Diğer Hususlar : Okulda ve pansiyonda kız ve erkek mescitleri ile okulumuzda tatbikat mescidi bulunmaktadır